Minerály 3.díl

Minerály – 3.díl

Přírodní energie, životní síla, léčivé účinky, meditační pomůcka. Takto se používají minerály. Každý minerál z přírody získal nějakou energii, kterou je schopen přenést dál. Když je vyčerpáme, zase je v přírodě nabíjíme.

Určitě nedoporučuji zanedbávat lékařskou péči. Léčivý účinek leží převážně v duchovní a duševní rovině.

A jestli ani v to někdo nevěří… Není snad překrásné, mít ve svém okolí vyskládané kamínky, oblázky, valounky, drúzy, krystaly, krystalové jeskyňky v zářivých pestrých barvách?

 

Tentokrát jsem vybrala tyto minerály:

 

Hematit (Beran, Štír, Kozoroh) – Uklidňující kámen. Přináší ochranu ale i vitalitu. Podporuje odvahu a sílu, zároveň posiluje vnitřní klid. Podporuje tvorbu krvinek a krevní oběh, je tedy vhodný pro dobrou činnost srdce ale také proti menstruačním bolestem. Zmírňuje křeče a bolesti zad.

Granát (Lev, Kozorh, Beran, Štír) – přináší vitalitu a energii. Je vhodný pro zvýšení sebevědomí, přináší optimismus a radost. Podporuje krevní oběh.

Vltavín (Blíženci) – Kámen hojnosti, štěstí a plodnosti. Očišťuje, posiluje imunitu. Je vhodný pro meditace, dá se využít pro vhled do minulosti při pátrání po příčinách anebo do budoucnosti při hledání důsledků současných činů.

Olivín (Panna, Ryby, Lev, Kozoroh) – Připomíná propojení s přírodou, přináší klid. Je to očistný kámen, harmonizuji a uklidňuje. Pomáhá při zažívacích potížích a kožních problémech.

Akvamarín (Váhy, Vodnář, Ryby, Blíženci) – Hodí se pro lidi, kteří chtějí nějakým způsobem pozvednout svůj verbální projev. Přináší sebedůvěru, vytrvalost a disciplínu. Rovněž harmonizuje vztahy. Ochraňuje při dlouhých cestách, obzvláště při cestování po vodě. Léčivé účinky se pojí z dýchacími obtížemi jako například alergie či astma.

Amazonit (Panna, Vodnář, Blíženci) – Haromonizující kámen. Přináší klid. Pomáhá při obtížích se srdcem, a to jak fyzicky tak citově. Jeho zvláštností je, že pohlcuje elektromagnetické záření.

Chryzopras (Ryby) – Přináší klid a rovnováhu, navozuje pocit bezpečí. Léčivé účinky má při detoxikaci, v oblasti ledvin. Pomáhá klidnému spánku.

Karneol (Beran, Blíženci, Štír, Lev, Kozoroh) – Přináší vitalitu, energii. Harmonizuje mezilidské vztahy. Negativní vlastnosti zmírňuje, je tedy vhodný proti vzteku.

Zpět do obchodu