Minerály 2.díl

Minerály – 2.díl

Kameny, které spojujeme s magií, alchymií, duševní očistou. Každý minerál z přírody získal nějakou energii, kterou je schopen přenést dál. Když je vyčerpáme, zase je v přírodě nabíjíme. Například slunečním či měsíčním svitem anebo vodou. Kombinace minerálů může vzájemně své působení posílit.

Dnes se na trhu objevuje mnoho kamenů, často ale bývají různě dobarvované. Ve svých špercích používám přírodní minerály. Z důvodu léčivých a energetických účinků vyhledávám přírodní varianty.

 

Dnes jsem pro vás vybrala tyto minerály:

 

Křišťál (Lev, Vodnář, Kozoroh) – je všestranný kámen. Zbavuje všech negací a posiluje vše dobré. Čistí naší auru i naše prostředí. Vyrovnává vztahy v rodině. Ve spojení s jinými kameny posiluje jejich význam.

Tygří oko (Blíženci, Beran, Kozoroh, Lev) – ochranný kámen, vytváří pocit bezpečí, působí na naši odolnost a koncentraci. Uzemňuje a vrací nás k základním potřebám.

Sluneční kámen (Lev, Beran) – Je symbolem vitality, energie a slunečního jasu. Vylaďuje mezilidské vztahy. Uvolňuje vše, co se pojí se stresem, depresí, strachem. Do tmavých koutů naší mysli vnáší světlo.

Citrín (Blíženci, Býk, Lev, Panna) – Dodává optimismus, energii, vitalitu. Podporuje jasný úsudek a kreativitu.

Fluorit (Blíženci, Panna, Ryby, Vodnář) – Ochranný kámen, kámen rovnováhy. Pomáhá soustředění, navození vnitřního klidu, duchovnímu rozvoji.

Howlit = Magnezit (Rak, Váhy) – očistný kámen. Pomáhá zbavit se všeho nepotřebného. Pomáhá odstranit závislosti, lpění na něčem. Vede nás k sebeocenění. Navozuje klid a harmonii.

Nefrit (Rak) – Harmonizující kámen, uvolňuje napětí, očišťuje. Posiluje naši sebedůvěru, navozuje rovnováhu a klid.

Lapis lazuli (Panna, Ryby, Střelec, Vodnář) – Harmonizující kámen. Zbavuje nás strachu, navozuje pocit bezpečí, vyrovnává mezilidské vztahy. Je to kámen lásky, moudrosti a přátelství.

Ametyst (Kozoroh, Panna, Ryby, Střelec, Vodnář) – ochranný kámen. Vše negativní zmírňuje a zahání. Pomáhá otevřít svou mysl. Dodává optimismus. Je to kámen duchovní čistoty a meditace. Nese v sobě vášeň, kreativitu, duchovno, střídmosti a střízlivost. Ametyst čistí auru od negativní energie.

Zpět do obchodu