Jak čistit a nabíjet léčivé kameny

  1. Energie léčivých kamenů – jak si vybrat správný minerál?

„Dvě strany jedné mince – přitahuje nás to, kde nacházíme příjemné nebo inspirativní informace. To, kde narazíme na zatěžující nebo negativní informace, nás naopak odpuzuje.“

Michael Gienger (Fontána 2023)

 

Ano, přesně takto si také vybíráme minerály a šperky z minerálů. Vyberte si takové, které vás z nějakého důvodu přitahují. Ty, které se vám nelíbí, nepůsobí na vás dobře, nechejte být, a je jedno, že podle vašeho znamení nebo podle vlastností je zrovna vy máte mít na ruce. Všechny poučky a popisky jsou orientační a mají vás vést. Ale na sobě či při sobě máte mít minerál, který s vámi souzní. Tedy ten, který vás přitahuje.

 

  1. Energie léčivých kamenů - Proč čistíme minerály?

Hlavním důvodem je nejspíš viditelné znečištění či ztráta lesku z důvodu častého nošení anebo nevhodného uchovávání. Podle povahy šperku jej můžeme omýt pod vodou (pokud je to možné) anebo vlhkým hadříkem a potom ještě vyleštit suchým měkkým hadříkem. V případě, že se jedná o samotné kameny, valounky, drúzy, surové kameny, tromlované kameny, je jejich mechanické čištění jednoduché. Omyjeme vodou, případně vyčistíme kartáčkem a necháme oschnout.

Energii předchozích majitelů, nositelů, těch, kdo se minerálů dotýkal, je potřeba vyčistit, aby byl minerál připraven pro nás.

 

„…Avšak stejně jako můžeme vypnout hudbu, která je nám nepříjemná můžeme také vymazat rušivé informace z kamenů, pokud to nejsou jeho vlastní informace (barva, struktura atp.).“

Michael Gienger (Fontána 2023)

 

A proto máme také způsoby, jak minerály očistit či dokonce vybít. Poté je samozřejmě zaktivujeme a nabijeme J

Jestliže nás zajímá energie léčivých kamenů, budeme chtít očistit šperky, či kameny od vlivů, s nimiž se setkaly do doby, než se dostaly k nám. Bude to i případ takových kamenů, které jsme například zdědily anebo dostaly od někoho, kdo byl nemocný, anebo pokud jsme například svůj šperk s léčivým kamenem někomu půjčili.

 

  1. Energie léčivých kamenů – Jak čistíme minerály?

Nejprve provedeme mechanické očištění, jak jsem napsala minule.

Je přitom důležité, abychom brali ohled na samotný kámen, protože na základě svých přírodních a přirozených vlastností může být například rozpustný ve vodě. Pak jej samozřejmě nemůžeme máčet ve vodě.

Pokud jsme měli špatný den, cítili jsme se nešťastně, kámen, který jsme měli na sobě, si nese tuto energii. Abychom se jí zbavili, vybijeme tuto špatnou energii tím, že alespoň minutu podržíme kámen pod tekoucí vodou a prsty silně třete povrch kamene. Při tom provedeme vědomý výdech, abychom odplavili špatnou energii a nestalo se nám, že ji přijmeme zpět z kamene. Pokud se jedná o šperk a nebude zřejmě vhodné jej máčet pod vodou, použijte navlhčený hadřík, ve kterém šperk protáhnete. Poté hadřík dáte vyprat a ruce si řádně omyjete.

Po očištění můžeme kameny ještě vydezinfikovat alkoholem. Stačí namočit hadřík v alkoholu a pak kamen omýt pod tekoucí vodou, nebo rovněž otřít hadříkem navlhčeným vodou.

Čištění pomocí ametystu. Různé druhy minerálů přiložíme na drúzu ametystu a ponecháme několik hodin. Ametyst samotný pomáhá uvolnit se od smutku a starostí a nalézt vnitřní klid. Pomáhá zbavit se závislostí a žádostí a být svobodnější. Energie ze špiček krystalu ametystu pronikne do kamenů, které jsou na drúze položeny a očistí je.

Pro čištění na slunečním světle je vhodné využít intenzivní polední slunce kvůli vyššímu podílu UV záření. Ale některé kameny takto čistit nemůžeme, například ametyst, fluorit, růženín atd. Mohou vyblednout nebo se i rozpadnout. Naopak nejlépe funguje tato metoda u jantaru.

Doporučení:

Pokud máte šperky z drahých kovů, bude nejlepší přenechat čištění odborníkům. Budou brát ohled na kov i na druh kamene. V tomto článku uvádím techniky a příklady, které se mohou týkat našich výrobků, tj. šperků z chirurgické oceli, která není na údržbu náročná, a zároveň se i snadno udržuje, šperků, při jejichž výrobě byly použity minerální kameny a korálky, a jsou v nabídce e-shopu www.drobnostproradost.cz.

 

  1. Energie léčivých kamenů - Nabíjení neboli aktivace léčivých sil

Ranní a večerní slunce je vhodné spíše pro nabíjení, protože má větší podíl infračerveného světla. Nabíjet kameny můžeme ale také na měsíčním světle a to především za úplňku. Měsíc zesiluje vlastní informaci kamenů a ještě jim přidává další kvalitu. Hodí se pro nabíjení léčivých kamenů, které mají mít pozitivní vliv tělesných tekutin (lymfa, krev, močový systém atd.) ale také hormonální rovnováha, imunitní systém. Ještě je potřeba brát v úvahu fáze měsíce. Přibývající fáze je vhodná pro podporu růstových procesů, které se posilují, rozmnožují. Ubývající fáze podporuje očistné procesy.

Pro nabíjení všech léčivých kamenů výborně poslouží horský křišťál. Je to neutrální křemen, který podporuje a posiluje. Energii předává skrze hroty krystalů.

Jestliže uchováváte větší množství různých druhů kamenů, je dobré je mít odděleně, jinak mohou přebírat informace jiných kamenů, čímž dojde ke změně účinků.

Zpět do obchodu